اینترنت ۵G
اینترنت ۵G به نسل پنجم شبکه تلفن همراه میگویند که به اشتباه آن را نسل پنجم اینترنت مینامند. این تکنولوژی جدیدترین نسل سیستم ارتباطات سیار است. شبکه ۵G داده ها را به صورت بی سیم انتقال میدهد. تا پیش از این، اینترنت ۴G ارائه شده بود. در نسل پنجم، سرعت انتقال داده افزایش یافته است و تا حدود ۲۰ گیگابایت بر ثانیه میرسد. با توجه به نیاز روز افزون عده زیادی از کاربران به پهنای باند، استفاده از فناوری ۵G ضروری خواهد بود.
به گزارش مجله دلتا به نقل از mci، در نسل پنجم شبکه تلفن همراه، انتقال داده توسط امواج رادیویی با طول موج های کوتاه که به امواج میلی متری یا مایکروویو معروف هستند، صورت میگیرد. به این صورت اطلاعات بیش تری در بازه زمانی کم تر انتقال پیدا میکند.
از دیگر مزیت های ۵G مصرف کم تر انرژی است. در نتیجه علاوه بر اینکه گوشی همراه داغ نمیشود، طول عمر باتری افزایش مییابد. ظرفیت انتقال بیش تر و پایداری بالاتر نیز از برتری های شبکه ۵G نسبت به ۴G است. با تکنولوژی ۵G بستر مناسبی برای استفاده از اینترنت اشیا فراهم خواهد شد.
مرتضی طاهری بخش، معاون فنی و توسعه شبکه شرکت ارتباطات سیار ایران (همراه اول) در نشستی تخصصی اعلام کرد: پیش بینی میشود ارائه آزمایشیِ شبکه تلفن همراه ۵G تا سال ۲۰۲۰ یا ۲۰۲۱ صورت پذیرد و طی ۴ تا ۵ سال فراگیر شود. از شرط های لازم برای استفاده از این تکنولوژی که بدون آن ارائه شبکه ۵G محقق نخواهد شد، این است که باید طبق موارد بیان شده در کنفرانس جهانی ارتباطات رادیویی ۲۰۱۹ (WRC-19)، همه رگولاتوری ها طیف پیوسته ۸۰ تا ۱۰۰ مگا هرتز را در باند ۳.۵ مگا هرتز و حداقل باند ۱ گیگا هرتز را برای باند های موج میلی متری در شبکه تلفن همراه ۵G عرضه کنند. در بحث زیر ساخت ها، به دلیل پایداری نسل پنجم در حدود ۱۰۰ درصد، امکان عرضه سرویس های پر ریسک روی شبکه وجود دارد، بنابراین باید توجه ویژه ای به زیرساخت ها داشت.
سرعت اینترنت ۵G در حدود ۱۰ برابر بیش تر از نسل چهارم (LTE) خواهد بود. به طور متوسط هر ثانیه ۱۰۰ مگا بایت و در شرایط ایده آل تا ۲۰ گیگا بایت بر ثانیه امکان دانلود وجود خواهد داشت. در آخر باید اشاره کرد که احتمال دارد فناوری ۵G به دلیل داشتن هزینه های بیش تر برای تامین آن، با قیمت بالاتری نسبت به نسل قبلی برای مصرف کنندگان عرضه شود.
درباره این سایت